IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

Kaj dobrega lahko naredim za druge-ga?

RAZGLEDI DOMA - Likovni natečaj za vse generacije

 

V času epidemije smo se primorani držati doma, kar je lahko zelo utesnjujoče. Premagajmo tesnobo in stres z ustvarjalnostjo! Ponujamo vam izziv, da poiščite zanimive razglede v vašem domu: kakšen nenavaden predmet, rastlino, kos pohištva, dramatično osvetljen vogal sobe ali slikovit ambient, detajl na polici, tihožitje na kuhinjski mizi, morda pa vam celo pozira mačka, ki sladko prede na kavču.

Narišite risbo, naslikajte sliko, izdelajte maketo ali kolaž … Posnemite ali preoblikujte po svoje. Natečaj je brez tehničnih ali slogovnih omejitev in je namenjen vsem generacijam.

Izdelek fotografirajte in pošljite v .jpg ali .pdf obliki na:

monika.ivancic-fajfar@jskd.si oziroma ga objavite na naši Facebook strani JSKD Likovna dejavnost s pripisom: #Razgledidoma.

Pripišite tudi vaše ime in priimek ali psevdonim. Otroci naj napišejo starost ali razred. Vaša dela bomo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih, najboljše bomo nagradili s knjižnimi oz. praktičnimi nagradami.

Natečaj je odprt do 30. aprila 2020.

Avtorji poslanih likovnih del se strinjajo z objavo poslanih del in osebnih podatkov za potrebe promocije projekta oz. za obveščanje o rezultatih razpisa.

S STRIPOM PROTI VIRUSU!

 • Vklopi domišljijo, zgrabi svinčnik in naredi kratek strip na temo boja proti virusu. • Stripi naj bodo dozirani v manjših, tri do šest sličic dolgih odmerkih. • Zapakirajte jih v zgodbo po želji: znanstveno-fantastično, humorno, akcijsko, retro-zgodovinsko, romantično, preroško-apokaliptično, vsakdanjo …

• Zaželeni so stranski učinki: presenečenje, filozofska poanta, smeh, začudenje … • Natečaj je namenjen MLADIM po letih in po srcu. • Stripe bomo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih, najboljše bomo nagradili s knjižnimi ali praktičnimi nagradami.

• Strip pošljite v .jpg ali .pdf obliki na:

monika.ivancic-fajfar@jskd.si ali ga objavite na naši Facebook strani JSKD Likovna dejavnost s pripisom:

#Protistrip. Pripišite tudi vaše ime in priimek ali psevdonim, otroci pa še starost ali razred.

Natečaj je odprt do 30. aprila 2020.

Avtorji poslanih stripov se strinjajo z objavo poslanih del in osebnih podatkov za potrebe promocije projekta oz. za obveščanje o rezultatih razpisa.