IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

VIDEO ure (ZOOM v aprilu):  1. 4. ob 8.30 (ni prvoaprilski hec). Se vidimo.

                                                 8. 4.  ob 10.15

                                               21. 4. ob 11.00

 

VIDEO ure v maju:

6.5.2020 Ocenjevanje izdelkov in dogovor o novi likovni nalogi.

LUM 5 Nova likovna tema: digitalno prostorsko oblikovanje

Nov izdelek bo nadgradnja prvih dveh. Svoj arhitekturni objekt, maketo, boste fotografirali in ga shranili v računalnik. Nato boste v 3D Slikarju odprli posnetek svoje makete in mu ustvarili okolje. To lahko naredite tako, da ga umestite v drugo fotografijo, ki jo posnamete v svojem okolju, ali paoblikujete okolje z orodji, ki jih ponuja Slikar. Nekaj izkušenj že imate od prve naloge. Za lažje delo, kako vnašamo vsebine v 3D Slikarja, si lahko ogledate video. Želim vam veliko navdiha in veselja ob raziskovanju možnosti, ki jih ponuja ta program.

Čas za izdelavo imate do 25. maja.

Tian Ogorevc

Lan Narat

LUM 5. LIKOVNA TEMA: PROSTORSKO OBLIKOVANJE

Dragi petošolci. Pri urah LUM smo se naučili delati v programu Slikar, naredili ste zanimive izdelke na likovno temo ORNAMENTA. Zdaj je pred vami nov izziv, 3D Slikar. Če ga v svojem računalniku še nimate, ga najdete na spletu in si ga prenesete. Najdete ga na:

https://www.microsoft.com/sl-si/p/3d-slikar/9nblggh5fv99?activetab=pivot:overviewtab

V njem se boste naučili uporabljati različna orodja, s katerimi lahko oblikujete svojo sliko. Ustvarite zgradbo, ki bi jo lahko postavitl v vašem bližnjem okolju. Razmislite, kaj Pišece potrebujejo in kaj bi kraju prineslo večjo kakovost bivanja. Morda nova delovna mesta. Lepši videz. Bodite ustvarjalni, kot vem, da znate biti.

Če boste naleteli na težave, mi sporočite. V veliko pomoč vam bo video z inštrukcijami, ki si ga lahko ogledate spodaj. 

 

 

 

POMEMBNO

Na domačem računalniku odprite mapo s svojim imenom, ob katerem napišite LUM 5. V to mapo shranjujte svoje digitalne izdelke. Seveda pa pričakujem, da boste svoj najboljši izdelek poslali na moj e-naslov

doramaar20@gmail.com,

da ga lahko tudi ocenim. Časa imate do 8. aprila. Če mi boste dovolili, ga bom tudi objavila na tej spletni strani. Tako ga bodo lahko videli tudi drugi.

Lahko pa vam zaupam, kaj bo naslednja likovna naloga: po lastni ideji, ki ste jo naredili s 3D Slikarjem, boste izdelali maketo. Se pravi, od digitalne k stvarni prostorski obliki. Saj znate, ste jih v šoli že nekaj naredili.

Material za maketo poiščite dobesedno na tleh (v gozdu, vinogradu, travniku, ali ostanki v domači delavnici ...). Torej, naravni materiali, vendar ne deske ali late, če še niso bile uporabljene. Želim, da reciklirate. Pomagajte si z orodjem, ki ga imate doma (trsne škarje, žagica, olfa nož), pazite na prste, pazite nase. In seveda, pošljite nekaj fotk, ne samo končnega izdelka, ampak tudi med delom. Čas: do 22. aprila.

Kako uporabljamo nekatera orodja v 3D Slikarju

Lan Narat: Kozolec s sončnimi celicami

Enokapni kozolci

V Pišecah bi lahko postavili več kozolcev, na katerih bi namestili sončne celice iz katerih bi pridobivali električno energijo iz obnovljivih virov (sonca).S tem bi zmanjšali onesnaževanja okolja. Pod kozolce pa bi lahko shranjevali hrano za živino.

Lan Narat

Odlično narejeno, Lan.

Tian Ogorevc

Pišečke dobrote

Nekaj takega pa res manjka v Pišecah. Dobro si se spomnil, Tian.

(pa oprosti za prvoaprilski hec)

Nej Bizjan

Rekreacijski center Maks

Center za sprostitev, fitness, bazenček, terasa za uživanje na soncu ... bravo Nej, za dobre ideje.

Nej Bizjan: Maketa

Jan Pongrac

Stanovanjski blok

Jan predlaga postavitev novega stanovanjskega bloka. Odlična ideja, Jan, tako bi se povečalo število prebivalcev v Pišecah, s tem pa tudi učencev na šoli, mar ne?

Jan Pongrac

Sanja Dvoršak

Vodnjak v obliki slona

Sanja se je domislila inovativne oblike vodnjaka, ki bi ga postavila ob Gabernico. Res zanimiva ideja, Sanja.

Sanja

Anej Sušin

GRAD

Ta grad nima strelnih lin, da ga zovražniki ponoči ne vidijo. Ima rdečo magmo, da sovražniki ne morejo čez, če pa že grejo, je pred grajskimi vrati čoln, da ne morejo notri.Ponoči grad izgleda kot da je zaklet, zato se ga vsi bojijo. Toda notri je voda, ki vsakemu zaceli rane ali ga oživi.

Anej Sušin