IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

LS 1 PORTRET

Na strani IŠČEMO SKUPAJ si poglejte vprašanje, zastavljeno 28. maja. Odgovorite nanj in pošljite risbo na doramaar20@gmail.com

LS 1 FOTOMONTAŽA 2

Zime že lep čas ni več. Zato pa je okoli nas majska pokrajina. Tisti, ki ste zamudili prvo nalogo, se lotite druge: uporabite posnetek majske narave, cvetoči travnik, olistali gozd, ozelenela polja ... in vstavite nenavdne oblike virusov, ki jih najdete na spletu, ali pa jih oblikujete sami. Uporabite 3D Slikar, ta program omogoča neverjetne možnosti. Raziskujte, igrajte se, ustvarite čim bolj prepričljivo in zanimivo fotomontažo. Izdelek bom ocenila. Čas: do 25. maja.

Zala Kastner

Živa Malus

Erazem Tonkli

Nika Križnik

Matej Žerjav

Neža Žmavc

LS 1: FOTOMONTAŽA 1

23. 3. 2020

Pozdravljeni. Danes nas je vse skupaj najbrž presenetil prizor, ko smo pogledali skozi okno. Tri dni nazaj se je začela pomlad, danes pa plešejo snežinke in ustvarjajo drugačno sliko. Zato sem se odločila, da našo novo likovno nalogo povežem  prav z njo. 

Kaj je treba narediti?

Najprej z mobitelom ali fotoaparatom naredite nekaj fotografij pokrajine, ki jo pokriva sneg. Ne čakajte na druge dni, ker ta sneg najbrž ne bo dolgo ostal. Narejene fotografije prenesite v računalnik. Če imate s tem problem, mi sporočite, da rešimo težavo. 

 

 

V to fotografijo boste naselili družinico dinozavrov ali pa kar KORONA virusov. Ste opazili, kako neverjetno zanimive oblike imajo?

Svojo fotografijo odprete v programu 3 D Slikar. Tega zagotovo imate v vaših računalnikih, če pa nimate, ga najdete tu:

https://www.microsoft.com/sl-si/p/3d-slikar/9nblggh5fv99?activetab=pivot:overviewtab

Nato pobrskate po spletnih straneh in si izberete OBJEKTE, ki jih boste vključili v svojo fotografijo. Program 3D Slikar ima možnost odstranjevanja ozadja. Oglejte si na videu, kako enostavno gre. Ustvarite kompozicijo, ki bo delovala hkrati prepričljivo in neverjetno. Mogoče magično.

Do kdaj? Do 7. aprila 2020.

Spodaj si lahko ogledate izdelek Nike Križnik, ki je že poslala svojo stvaritev.

Vodnik za uporabo funkcije Magic Select v programu 3D Slikar.

Nika Križnik