IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

VIDEO ura: 5.5.2020

Dogovor o novi likovni nalogi. Povezana je s predmetom gospodinjstvo. Tam ste si pogledali film Žejni svet. Na tematiko filma ustvarite strip ali pa svojevrstni akvarij. Posoda je lahko iz kartona, vanj lahko položite stiropor, da boste lahko na dno zabadali paličice. Posodo - akvarij naselite z bitji, ki živijo v vodi. Naredite jih iz papirja, kartona ali drugih matgerialov, ki so vam pri roki. 

Čas: do 25. maja.

VIDEO ura: 12.5. in 19.5. 2020

Pogledali smo, kaj nastaja na temo Žejni svet.

David Maček

Kiara Špeljak

Patrik Rus

Santeja Ivnik

Špela Jagodič

Lovro Zagmajster

Amell Mehani

Jakob Malus

Anej Kovačič

Žiga Kovačič

LUM 6 OBLIKOVANJE UPORABNEGA IZDELKA - VAZE

7. 4. 2020 Nova likovna naloga

Tokrat bomo reciklirali in izdelali vazo. Za osnovo lahko vzamete plastenko ali dva plartična kozarčka. Potrebujete še časopisni papir, (lahko tudi vrvico, juto, balon ...) lesno lepilo (mekol) in barve. V video posnetku si lahko ogledate postopek. Izberite si enega od ponujenih načinov, seveda pa uporabite še svojo domišljijo.

POMEMBNO

Pri delu bodite pazljivi, da se ne porežete, kajti plastika ima lahko ostre robove. Pazite tudi, da ne umažete mize, zaščitite jo s časopisnim papirjem ali polivinilno vrečko, ki jo razrežete po robovih.

Vaze lahko okrasite tudi z velikonočnimi motivi, saj je čas tega praznika. Naredite nekaj fotografij med delom, da se vidi postopek. Ko bo vaza gotova in suha, naberite nekaj cvetlic ali ozelenelih vejic, da se vidi uporabnost izdelka. Fotke pošljite na doramaar20@gmail.com najkasneje do 21. aprila. 

David Maček

Nikita Hvalc

Nikita Hvalc

Anja Vasiljević

Anej Kovačič

Sara Zelič

Kiara Špeljak

Vaza

Santeja Ivnik

Santeja Ivnik

Santeja Ivnik

Santeja Ivnik

Santeja Ivnik

IZDELOVANJE VAZE

Jakob Malus

Jakob Malus

Jakob Malus

Jakob Malus

Žiga Kovačič

Uporaba vrvice

Uporaba šablone

Video ura: 7. 4. 2020 ob 12.00

Kljub kulturnemu dnevu, ki bo ta dan, se dobimo na video uri. Pri sebi imejte svoje izdelke za LUM.

Večina učencev se je udeležila ure. Predstavili so svoje izdelke in lahko sem jih ocenila. Ostali bodo na vrsti prihodnji torek, 14. 4.

LUM 6 KIPARSKO OBLIKOVANJE

23. 3. 2020 Nova likovna naloga

K lovski opazovalnici sodijo tudi gozdne živali in lovec. Za izdelavo figuric lahko uporabite različne materiale, ki jih najdete v naravi, od gline do drvesnih plodov, vejic, storžev ...

Lahko pa jih izdelate iz slanega testa, ki ga lahko ustvarite sami v domači kuhinji (ne pozabite pospraviti za sabo).

Osnovno slano testo pripravite tako, da v posodi zamesite 2 skodelici moke, 2 skodelici fino mlete soli in skodelico vode. Po potrebi lahko dodate še barvo za živila, ki bo popestrila vaše izdelke, ali pa kapljico olja, da bo testo bolj voljno.

Seveda pa lahko kombinirate slano testo z naravnimi materiali, ki ste jih našli v bližini doma ali v gozdu.

 

 

Seveda pa lahko kombinirate slano testo z naravnimi materiali, ki ste jih našli v bližini doma ali v gozdu.

Izdelke iz slanega testa je treba še posušiti. Nekaj ur jih sušite na zraku, nato pa za pol ure postavite v pečico, ogreto na 50°C.

Ostane vam le še, da ustvarite prostorsko kompozicijo, figurice in lovsko opazovalnico postavite v čim bolj naravno okolje in fotografirajte. Dobra fotografija lahko precej prispeva k dobremu videzu vašega izdelka. Veliko veselja pri delu vam želim.

Fotke svojih stvaritev pošljite najkasneje do 7. aprila, ko bomo imeli skupno video uro in boste predstavili svoj izdelek, kateri material ste uporabili, katere pripomočke in kaj vam je povzročalo težave. Mnogi pridno pošiljate fotke, iz katerih se vidi, kako prizadevno ste se lotili dela in kako dobro vam gre.

Naj vas spomnim, to je večplastna naloga, ki vsebuje izdelovanje makete, risbo le-te, kiparske figurice in kompozicijo v naravnem okolju, ki jo posnamete s fotografijo. Vse to bo prispevalo k skupni oceni.

 

LUM 6 PROSTORSKO OBLIKOVANJE

17. 3. 2020

Dragi šestošolci.

Pri LUM izdelujemo maketo avtobusnega postajališča, kot veste. Vem, da ste že nekaj naredili v šoli, ne vem pa. ali ste narejeno vzeli domov. Zato predlagam, da doma samostojno naredite maketo lovske opazovalnice ali gozdnega zavetja, ki bo polzaprti prostor (ima streho, ne pa vseh sten). Uporabite naravni material, priporočam da greste na sprehod in si naberete, kar je ostalo od rezi v sadovnjaku ali vinogradu, ali kar je samo padlo na tla v gozdu. Za vezivo lahko uporabite lesno lepilo, pa tudi žico, rafijo, vrvico ... Ko bo izdelek gotov, ga boste tudi narisali s svinčnikom na list, lahko na format A4. Veliko ustvarjalnega veselja vam želim pri delu in pazite nase.

Vaši izdelki

Nekaj vaših zanimivih izdelkov, ki ste jih naredili in poslali fotke, lahko vidite v galeriji. Čakam še ostale. P.s. Nič ni narobe, če vam pomagajo starši.