IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

TIT 6 LOVSKA OPAZOVALNICA

Pri predmetu TIT smo se lotili poglavja o lesu in lesnih gradivih, kot veste. Zato bo vaša naslednja naloga, izdelava makete lovske opazovalnice, seveda povezana z lesnimi gradivi in to posebne vrste:

tistimi, ki jih boste našli na sprehodu po dvorišču, sadovnjaku, vinogradu, gozdu ... Seveda bo treba počakati na lepo vreme, nič se ne mudi, časa imate do srede aprila, tako rekoč do velike noči.

 

Priporočilo

V zavihku Galerija, na straneh OŠ BIzeljsko, si lahko pogledate, kako so se dela lotili vaši bizeljski vrstniki, ki so takšno nalogo dobili pri predmetu LUM. 

Na začetku ali na koncu, kakor je komu ljubše, naredite skico izdelka. Prosim vas, da naredite nekaj fotk med samim delom (prosite koga, ki ima čas), na koncu pa še izdelek in skico ter vse skupaj pošljite na moj e-naslov:

doramaar20@gmail.com

Če boste dovolili, bom posnetke objavila. Naj jih obćudujejo tudi drugi. Veliko ustvarjalnega veselja in pazite na prste.

Kako se lotiti

Pripravite si material, nato pa še orodje. Prav vam bodo prišle trsne škarje, olfa nož, morda manjša ročna žaga, pa lesno lepilo (mekol), žica, vrvica, če ne bo šlo drugače, pa tudi pištola s silikonskim lepilom. Pri tem pazite, da silikona ne bo videti.

Z VSAKIM ORODJEM JE TREBA RAVNATI PREVIDNO!

In ne pozabite pospraviti za sabo.

Maketa lovske opazovalnice

Tinkara Dušič

Justinijan Verstovšek

Ana Jagrič

Pika Skrivalnik

Leon Štubljar

Maša Bevc

Hana Plevnik

Barbara Bradač