IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

IŠČE  SE

Strani ureja mag. Tanja Plevnik, učiteljica

7. 5. 2020 Video ura ob 12.00

Pogledali bomo, čigav izdelek še ni ocenjen in se dogovorili za novo likovno temo. Svojo maketo avtobusne postaje ali lovske opazovalnice boste fotografirali, vnesli fotko v računalnik in jo odprli v programu 3D Slikar. Tam ji boste ustvarili virtualno okolje. Lahko uporabite fotografijo, ki jo najdete na internetu in prestavite svojo maketo v drugo fotografijo. Lahko dodate ljudi, živali, avtobus, odvisno od tega, za katero maketo ste se odločili. 

13. in 21. 5. 2020 VIDEO ura ob 12.00

Pogledali bomo, kako nastajajo novi izdelki (fotomontaža v 3D Slikarju) in ali so kakšne težave pri uporabi programa. 

 

 

Pika Skrivalnik

23. 4. 2020 VIDEO ura

Uspešno smo izpeljali video uro. Ocenili smo nekaj izdelkov pri TIT in LUM. Dogovorili smo se za naslednjo likovno nalogo: raziskovanje 3 D Slikarja. 

Leon Štubljar

Pika Skrivalnik

16. 4. 2020 Video ura

Učenci predstavili svoje izdelke pri TIT in LUM. 

Video ura: 6. 4. 2020, ob 8.30.

Dogovorili se bomo za tehnični dan, ki bo v petek, 10. 4. in pogledali vaše makete. Nastavite si budilke. 🙂

Video ura uspešno izpeljana.

LUM 6: PROSTORSKO OBLIKOVANJE

25. 3. 2020 OBLIKOVANJE MAKETE POLZAPRTEGA PROSTORA

Dragi šestošolci, v šoli smo zaključili z oblikovanjem stripa. Pred vami je nova likovna naloga, OBLIKOVANJE MAKETE AVTOBUSNEGA POSTAJALIŠČA. Uporabite material, ki ga imate doma na razpolago, kartonske škatle in škatlice, gotovo se bo kaj našlo, ker želim, da reciklirate že uporabljene stvari, embalažo ipd. Ne uporabljajte lesa, ampak lepenko, kartonske in papirne materiale. Maketa naj v tlorisu ne presega formata A4. Uporabljajte lepilo za papir ali les (mekol), lahko tudi sponke, če jih imate. 

Imate dve možnosti glede same ideje: prva je, da delate maketo postajališča, kakršno že obstaja, druga, bolj ustvarjalna, da si izmislite svojo obliko. Vključite tudi notranjo opremo, klop za sedenje, koš za smeti, napis, morda še kakšne zanimive dodatke. Seveda lahko uporabite tudi barve, da bo izdelek bolj zanimiv.

POMEMBNO

Vzamite si čas, ne hitite, a izdelek je treba narediti (do 15. aprila). Naredite med delom nekaj fotografij, da se bo videlo, kaj in kako ste se tega lotili, na koncu pa seveda pofotkajte končni izdelek, posnetke pošljite na moj e-naslov doramaar20@gmail.com, da ga bom lahko tudi ocenila. Če mi boste dovolili, bom posnetke objavila na tej spletni strani, da jih lahko vidijo tudi drugi.

 

 

VIDEO URA:

Sreda, 1. april ob 7.30 (pa ni prvoaprilski hec) Imejte makete ob sebi. Prav tako tudi izdelek, ki nastaja pri TIT (lovska opazovalnica).

Ana Jagrič: Maketa avtobusne postaje

Maketa avtobusnega postajališča

Tinkara Dušič

Tinkara Dušič

Pika Skrivalnik

Leon Štubljar

Hana Plevnik

Justinjan Verstovšek

Justinjan Verstovšek

Maša Beuc